COUNSELING - INFORMATIE - COACHING
Counseling

Hoewel coaching een krachtige methode is waarmee veel mensen hun leven weer op de rails krijgen, kan het soms nodig om voor een meer structurele benadering te kiezen. Counseling kan een goed idee zijn als je stap voor stap ervaring wilt opdoen met het inzetten van nieuwe vaardigheden. Ook is het vaak de beste keuze als je kampt met problemen die steeds terugkeren.

Bij counseling leg ik geen oplossingen aan je op, maar stimuleer ik je om zelf net iets langer na te denken en tot nieuwe inzichten te komen. De afspraken maak je zelf en vooral ook met jezelf. Daarbij bepaal je ook zelf hoe vaak en hoe lang je begeleiding wilt hebben. Je hebt dus zelf de regie in handen en ik respecteer jouw keuzes.

Regelmatige afspraken kunnen het effect van de begeleiding vergroten, afhankelijk van de frequentie waarmee je moeilijkheden ondervindt. Door samen de week door te nemen en op te sporen waar de knelpunten hebben gezeten, kom je tot concrete plannen en acties om je situatie te verbeteren.

Bij zeer complexe situaties of duidelijk psychiatrische problematiek is het meestal nodig om een intensieve behandeling aan te gaan, bijvoorbeeld bij een GGZ-instelling. In dat geval kan ik je begeleiden om perspectief te blijven zien tijdens moeilijke perioden of bij knelpunten in je behandeltraject. Als neutraal persoon heb ik respect voor zowel jouw belevingen als de keuzes van je behandelaar.

 
Coaching

Als anderen steeds aan je vragen of het wel goed met je gaat, of als je zelf het gevoel hebt dat je niet helemaal jezelf bent, kan het een goed idee zijn om samen met iemand anders alles op een rijtje te zetten.

[meer...]

Klant aan het woord

"Ik kan best weten wat er niet gemakkelijk gaat, maar Elkie helpt mij ook om er anders over na te denken. Ik heb het gevoel dat ik meer controle heb."

Informatie

Mensen in de omgeving van iemand die worstelt met psychische problemen of een psychiatrische stoornis zitten vaak met vragen. Goede informatie kan hen helpen zich in te leven in wat er aan de hand is.

[meer...]

    Facebook Linkedin    
Meer weten?    

Neem dan voor een
vrijblijvend kennismakingsgesprek
contact met me op:

Elkie Leenen MSc
Psycholoog en counselor

T:   06 249 51 167
E:   info@kanshin.nl
W:  www.kanshin.nl

Copyright Kanshin © 2013 - Design by: www.driessenpeter.nl